De Kouterhoeve ligt bijzonder centraal ten opzichte van heel wat interessante plekjes:

IEPER (15 minuten)

Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk. De talrijke gezellige cafés, llekkere restaurants, mooie winkels, boeiende musea en andere trekpleisters nodigen je uit. Ga een kijkje nemen in het bezoekerscentrum voor Ieper en de Westhoek in de Lakenhalle om je bezoek een goede start te geven.

ROESELARE (5 minuten)

Bierliefhebbers kunnen hier brouwerij Rodenbach bezoeken, maar ook wielerfanaten vinden hun goesting in het Wielermuseum in de stad. Daarnaast is Roeselare ook alom gekend om zijn shoppingtoerisme.

KORTRIJK (20 minuten)

Kortrijk is een van de oudste steden van België. Ondanks de vele verwoestingen doorheen de oorlogen, is het historisch centrum vrij goed bewaard gebleven. Je kan er het begijnhof en het belfort bezoeken. Je hebt er het Broelmuseum, Vlasmuseum,Bakkerijmuseum en Begijnhofmuseum. Naast horeca, geschiedenis, zijn er heel wat verkeersvrije winkelstraten.

BRUGGE (30 minuten)

Brugge herkennen we aan de historische binnenstad die sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het lijkt wel of je een openluchtmuseum binnenstapt, want Brugge heeft zoveel te bieden. Sfeervolle huizen en pleinen, oude kronkelende straten en prachtige gevels van majestueuze gebouwen zie je terug in het straatbeeld. De stad is te verkennen te voet, maar het is ook mogelijk om het met paardenkoetsen te doen; een groot deel van het centrum is immers autovrij. Wat je niet mag missen: een rondvaart door de kanalen, want Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd.

KNOKKE (50 minuten)

Knokke-Heist, ongetwijfeld de bekendste badplaats van België. Het ligt net naast Zeeuws-Vlaanderen (Nederland) en ten oosten van het Provinciaal Natuurpark Zwin (een natuurreservaat van 150 hectare, schorrengebied met broedplaats voor zeldzame vogels). Knokke staat ook gekend voor zijn rijke gastronomie, unieke winkels en kunstliefhebbers komen er zeker aan hun trekken.

GENT (40 minuten)

Gent kan bogen op een rijke historie. De Gracieuze stad was in de middeleeuwen één van de belangrijkste havens van Europa en dat zie je nog terug in het straatbeeld. Door de vele handel die er in die tijd werd gedreven, zijn er veel prachtige gildehuizen, grachtenpanden en pakhuizen gebouwd. Dit is nog steeds te zien tijdens een wandeling. Op de Graslei wordt op vrijdag de markt gehouden en rondom dit centrum kun je heerlijk eten en drinken. Aan het Sint-Baafsplein staat de groteske Sint-Baafskathedraal. Zeker een bezoek waard. De kathedraal herbergt waardevolle kunstobjecten, zoals het beroemde schilderij van de gebroeders van Eyck.

 

PRETPARKEN EN NATUURPARKEN:

Bellewaerde: www.bellewaerde.be

Plopsaland: www.plopsa.be

Pairi Daiza: www.pairidaiza.eu

Provinciedomein De Gavers: www.west-vlaanderen.be/domeinen/gavers

 

BROUWERIJEN EN WIJNDOMEINEN:

Kazematten in Ieper

Bierkasteel in Ingelmunster

St-Bernardusbrouwerij

wijndomein Entre-Deux-Monts

 

MUSEA:

Koersmuseum in Ieper

Tyne Cot in Passendale