Welkom bij De Kouterhoeve

De Kouterhoeve maakt deel uit van een unieke tweelinghoeve, gebouwd net na Wereld Oorlog I.  Dit gebeurde in het kader van de grote Wederopbouw in de streek door architect Ernest Apers. De hoeve is architecturaal beschermd en behoort tot het bouwkundig erfgoed. Het gebouw waar de gastenkamers zich bevinden, werd dan ook met de grootste zorg gerestaureerd in de oorspronkelijke staat.  De accommodatie is heel rustig gelegen, tussen de kouters en velden en toch op wandelafstand van het gezellige centrum van Moorslede.  Tyne Cot Cemetery, Memorial Museum Passchendaele, Canadian Memorial, Hill 62, .... liggen op een boogscheut van De Kouterhoeve.  Ieper, met het In Flanders Fields museum en de Menenpoort, om maar enkele bezienswaardigheden op te sommen, ligt op 13 km en Roeselare met Kasteel van Rumbeke en de Rodenbach brouwerij, als één van de mogelijke uitstapjes, op slechts 8 km.   

Ook zakenmensen zullen De Kouterhoeve weten te appreciëren.  Gebaseerd op de eigen ervaring met zakenreizen, is het interieur en het concept er volledig op gericht om de zakenreiziger en -reizigster een comfortabel en onvergetelijk verblijf te laten beleven.   De Kouterhoeve biedt u de luxe van een hotel, de persoonlijkheid van een B&B, de ruimte van een vakantiewoning en de faciliteiten van thuis!  Maar bovenal bieden wij hier de stilte aan en de rust om te ontsnappen aan alle drukte.

Als een zwaluw onder het dak van een huis nestelt, zou dat de bewoners geluk brengen en bliksem en onheil afweren. Het logo van de Kouterhoeve verwijst tevens naar de grote kolonie zwaluwen die ieder jaar bij ons de zomer doorbrengt.  De zwaluwen hebben hier tijdelijk hun nest en vertrekken dan terug, net zoals onze gasten.  Gasten weten bij ons de rust, de uitzichten, gastvrijheid, comfort en authenticiteit te waarderen.