Op het gelijkvloers is er een gedeelde ruimte met ingerichte keuken (oven, gasfornuis, afwasmachine, ...) en een bar met lokale streekbieren, frisdrank, alcoholvrije aperitieven, natuurlijk gesuikerde drankjes en een mooie selectie wijnen uit Heuvelland en nabijliggende wijngaarden.  Om u te ontspannen is er een p├ętanquebaan, een pooltafel en een groot tv-scherm om films te bekijken.  Fiets- en wandelroutes passeren vlakbij, terreinfietsen en elektrische fietsen (op aanvraag) zijn ter beschikking om deze te verkennen.  Houdt u het liever wat rustig?  Geen probleem, dan is er voor u een bibliotheek gevuld met romans, non-fictie over de 2 wereldoorlogen en geschiedenis.  Op aanvraag en tegen betaling plaatsen wij een buitensauna met buitendouche en dompelton.Gasten kunnen gebruiken maken van een eigen terras met ligstoelen en een ligweide bij de kleine vijver.   

Ontbijt: als basis serveren wij brood met beleg, ontbijtkoeken, ontbijtgranen, muesli, honing, yoghurt, fruit, fruitsap, melk, koffie of thee en verschillende lokale kazen en charcuterie.  Op sommige dagen is er verse chocomousse of verse cake.  Er is parkeergelegenheid vlakbij het gebouw.

De Kouterhoeve is de ideale locatie voor uw vergadering, business event, seminarie of opleiding.  U kan er in alle rust vertoeven in een authentiek gebouw dat u door zijn warme uitstraling meteen thuis doet voelen.  Een vergaderzaal tot 14 personen, gelegen op het gelijkvloers, kan afgehuurd worden.  Een groot digitaal tv toestel, waarop u moeiteloos de laptop of tablet kan aansluiten, flip chart, whiteboard en wifi zijn voorzien.

Wij werken samen met een uitstekende traiteur om broodjes of een lichte lunch te bestellen.  Uiteraard kan er ook gebruik gemaakt worden van de complete keuken naast de vergaderzaal.  Tijdens de pauzes kan u genieten van de natuur en de dieren rondom u.   Of houdt u van wat actie en competitie?  Dan is de pooltafel vast iets voor u!   

Er is uitgebreide gratis parkeergelegenheid aan het gebouw zelf. 

Toepassingen: 

- Ontbijtsessie om nieuw programma of nieuwe strategie voor te stellen

- Seminarie in alle rust

- Training voor specifieke doelgroep

- Coaching van medewerkers

- Vergadering overdag of 's avonds